top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıBörte Büşra Yavuz

Bir Sanat Bloğuna Sahip Olmanın Avantajları

Bir sanat bloğu önemli bir pazarlama ve tanıtım aracıdır.


Doğru anahtar kelimeler kullanarak oluşturduğunuz web siteniz ya da bloğunuz, galerinize ve portföy sayfalarınıza ilgi çekmenin en iyi yollarından biridir.


İçeriğin sürekli güncellenmesi, arama motorunu etkinleştirerek dünyayla paylaşılacak bilgileri yakalayacaktır. Bloglama, trafik akışını en üst düzeye çıkaracak ve SEO'nuzu (arama motoru optimizasyonu) ve SERP’i (arama motoru sonuçları sayfasını) yükseltecektir.( SERP'in ana bileşeni, bir anahtar kelime sorgusuna yanıt olarak arama motoru tarafından döndürülen sonuçların listesidir.)


Potansiyel alıcılar sizin hakkınızda son zamanlarda neler yaptığınızı merak ederek sitenize giriş yapacaklar. Yaratıcı fikirlerinizi paylaşırken ve yaklaşan etkinliklerinizi duyururken, ziyaretçiler sitenizde daha uzun süre kalacak ve daha sık ziyaret edecektir. Sanat bloğunuz insanları sadık takipçilere dönüştürerek daha fazla bilgi almak için size ulaşma olasılıkları artacağı anlamına gelir.


Siteniz diğer sanat uzmanlarının ilgisini çekerek; yazılır ve uygun bir şekilde tanıtılırsa yayınlarınızı yorumlayıp paylaşır ve destekçileriniz olarak hizmet ederler. Sanat bloğunuz, sanatsal vizyonunuzu, tarzınızı ve bakış açınızı paylaşan diğer kişileri çekecektir. Sonuç olarak topluluğunuz, sıçramalar ve sınırlar içinde büyüyecektir. Bu çevrimiçi ilişkiler, çevrimdışı ilişkiler ve ortak çalışma girişimlerine dönüşecektir.


Sanat bloğunuz ek gelir elde etmek için mükemmel bir platformdur. Tarzınız ve ortamınız hakkındaki bilginizi paylaştığınızda, sanat çalışmalarınızın satışlarını ve değerini artıracaktır. Tekniklerinizi ve çalışmalarınızı devam ettirmek için videoları sanat bloğunuzda paylaşabilirsiniz. Sanat bloğunuzu baskılar, sanat kitapları ve DVD'ler gibi diğer ürünleri satmak için de kullanabilirsiniz.


Sosyal medya mesajları kısa, eksik ve geçicidir. Ancak bir blog yazısı daha fazla derinliğe girmenizi ve daha fazla resim göstermenizi sağlar. Facebook, Twitter, Instagram, Linkedln ve diğer sosyal paylaşım sitelerinde takipçileriniz sanat bloğunuzu ziyaret edecek ve gönderilerinizi arkadaşlarıyla ve takipçileriyle paylaşacaktır. Takipçileriniz büyüyecek ve web sitenize daha fazla trafik çeken kaliteli bağlantı sayısı da artacaktır.


Yazarlar her zaman uzmanlar ve yaratıcı bireyler hakkında yazıyorlar. Etkin bir blog tuttuğunuzda ve yaratıcı ilhamınızı, biyografinizi, yaklaşan sergilerinizi ve daha fazlasını paylaştığınızda, yazarlara yazacakları konularla besleyeceksiniz. Sanat blog içeriğiniz, diğer web sitelerinde ve bloglarda konuk blog yazarı olmak için röportaj ve fırsatları çekecektir.


Aktif bir sanat blogcusu olarak, sizin için en önemli olan şeyi ifade edebilirsiniz. Yaratıcı tutkunuzu, tekniğinizi, düşüncelerinizi ve değerlerinizi iletecek ve paylaşacaksınız. Yazınızı dünyaya gönderirken, başkalarını da olumlu yönde etkileme fırsatına sahip olacaksınız. Sanat günlüğünüz, zihinleri değiştirmek, değişimi canlandırmak ve başkalarına ilham vermek için büyük bir potansiyele sahip güçlü ve ödüllendirici bir platform olabilir.


Sanat bloğunuzda yayınladığınız makaleleri bir sanat kitabına, e-kitaba kolayca dönüştürebilirsiniz.


Sanat bloğunuzda bir makale ve bazı görseller göndermek için harcayacağınız az miktarda zaman ve çaba için, aynı faydaları sunan az sayıda etkinlik vardır. Sanat ve yaratıcı vizyonunuzu dünya ile anında paylaşıp tanıtabilirsiniz. Düzenli olarak güncellenen bir sanat bloğu, en iyi ve en uygun pazarlama araçlarından biridir.


Sanat bloğunuzdaki her gönderi için konu seçtiğinizde, konuyu daha derinlemesine araştırmak için kendinize meydan okuyacaksınız hem makalenizi hem de bloğunuzu güçlendireceksiniz.



#bloglama #sanat bloğu #sanat günlüğü

652 görüntüleme0 yorum

Commenti


bottom of page