top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıBörte Büşra Yavuz

Bir Sanatçı Olarak Reddetme ve Reddedilme

Eleştiri ve reddedilme, güçlü büyümeye hizmet edebilir.


Bir reddetme ya da eleştiri biçimini deneyimledikten sonra, kendinize bazı sorular sorun ve bir başkasıyla ilgili film izliyormuşsunuz gibi olayları nesnel olarak gözden geçirin. Bu incelemeyi, sizi güçlendirecek bazı şeyleri öğrenmenizi sağlayacak bir araç olarak algılayın.


Reddetme tepkilerinizi inceleyin ve eğitiminizi, kişisel gelişiminizi ve alçak gönüllülüğünüzü genişletecek araçları bulun. Tek kötü tecrübenin, hiçbir şey öğrenmemek ve hiçbir şeyi denememek olduğunu hatırlayın.


Kendinize Bu Soruları Sorun ve Düşünün


* Süreçte hangi aşamada durum kötüleşti?

* En kaliteli eserlerinizi değerlendirmek için mi teslim ettiniz?

* Karar alıcılar sizinkinden farklı bir üslup içinde mi?

* Görüşme sırasında davranışınız kabul edilme şansınızı tehlikeye mi attı?

* Bu fırsat için samimi bir çaba gösterdiniz mi?

* Olumlu sonuçlar elde etme şansınızı arttırmak için daha fazla teklif gönderebilir misiniz?

* Size karşı yarışan diğer sanatçıların sahip olduğu kriterlere sahip değil misiniz?

* Sunumunuzu kendiniz yapmanız gerekiyor iken başkasına mı güvendiniz?


Reddedilmeyi reddetmek yerine, duygularınızı bir sanat eserine dönüştürün. Şimdiye kadar ki tasarladıklarınız en tatmin edici işler arasında olabilir. Bir sanatçı olarak, acınızı çeşitli modlar ve materyaller aracılığıyla ifade etme yeteneğine sahipsiniz. Yaratıcı süreç, hayatınızda ve kariyerinizde katartik bir iyileştirici tonik görevi görebilir.


Birçok durumda, işinizin reddedilmesinin gerçek nedenini asla bilemezsiniz. Eğer öyleyse, asla anlayamayacağınız bir şeyi analiz etmeye çalışmak için enerjinizi boşa harcamayın. Sizinle veya işinizin kalitesiyle ilgisi olmayan pek çok kontrol edilemeyen faktör vardır.


Kendinizi duygusal yıkımdan korumak için olumlu bir tutum içinde, güven, tutku ve sebat ile harmanlanmış bir kale inşa edin. Şansınızı artırmak için faaliyetlerinizi arttırın.


Her reddetme bildirimini aldığınızda, daha fazla teklif göndererek ve daha fazla telefon görüşmesi yaparak ölçekleri dengeleyin ve böylece olumlu geri bildirim alma şansınızı artırın. Örneğin, bir sanat eseri satmadan veya bir komisyon almadan önce yapmanız gereken deneme sayısını tahmin edin. Satış fiyatını bu sayıya bölün.


Reddedilme karşısında, mümkün olduğunca zarif olun, haysiyetinizi koruyun ve köprüleri yakmayın. Hedeflerinizi ve stratejilerinizi gözden geçirin.



1.464 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page