top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıBörte Büşra Yavuz

Çin'de Yer Alan Olağandışı Yerler


Çok kültürlü bir geçmişe sahip olan ve yüzlerce etnik grubun yaşadığı Çin, pek çok insanın hiç duymadığı inanılmaz yerler ile doludur.


Bu Yerler


Cennet Gölü, Jilin


Kuzey Kore ile Çin arasında Paektu Dağı'nda yer alan “Cennet Gölü” iki ülke arasındaki sınırdır. Deniz seviyesinden 2150 metre yüksekliktedir. Gölün ortalama derinliği 213metredir. Ekim ortasından haziran ortasına kadar, genellikle buzla kaplıdır. Cennet Gölü aslında aktif bir volkanın kraterinden oluşmuştur. Yanardağ 16. yüzyılda üç kez patlamıştır. Adı geçen yanardağ uykuda olduğunda, kraterde su birikmeye başlamış ve göl oluşmuştur.


Shangri-La, Yunnan Eyaleti


Dağlara ve doğal manzaraya sahip Shangri- La'ya 3200 metre yüksekliktedir. Ormanları, dağları ile dikkat çekmektedir. Yunnan en çeşitli etnik kökeni barındıran eyalettir. Shangri-La genellikle modern insandan gizlenmiş bir cenneti temsil etmek için " Cennet Bahçesi " olarak da isimlendirilir.


Hulunbuir Otlakları, İç Moğolistan


Yaklaşık 100.000 metrekarelik bir alana ve doğal otlaklara sahip dünyanın üç ünlü otlağından biridir. Çin'de en iyi korunmuş otlak alanıdır. 3.000'den fazla çapraz nehir ve etrafında çevrelenmiş 500 gölle dolu geniş bir bölgedir. Bölge 120 adet meraya sahip olmasından dolayı “The Grass Kingdom” olarak da bilinir.


Volga Manor, Heilongjiang


Volga Manor 1899 yılında inşa edilmiştir. 600.000 kilometrekarelik bir alanı kaplamaktadır. Kültürü, mimariyi ve araziyi doğal manzara ile mükemmel bir şekilde birleştirmektedir. Volga Manor'da 30'dan fazla Rus tarzı bina bulunmaktadır.


Luoyang, Henan Eyaleti


Tarihsel olarak hanedanların başkentliğini yapmıştır. Kültür ve tarih dolu bir yerdir. Peony çiçeğinin anavatanı olan Çin'in Henan eyaletinin Luoyang kenti, tarihten beri peony çiçeklerini seyretmek için en güzel yerdir. Her yıl Nisan ayının sonunda, peony çiçekleri birbiri ardına açılır ve tüm güzelliklerini sergiler. Peony çiçeği, Çin tarihindeki Tang, Song ve Qing hanedanları döneminde ülkenin ulusal çiçeği olarak belirlenmiştir. Peony, dolgun biçimi, göz kamaştırıcı rengi ve temsil ettiği zarif ruhla "çiçeklerin kralı" olarak kabul edilir ve Çinliler tarafından çok sevilir.


Lhasa, Tibet


Lhasa Tibet'in başkenti olmasının yanı sıra, Tibet'in en büyük şehridir. En kutsal bölgelerden biridir. Jokhang Tapınağı, Potala Sarayı, Drepung Manastırı, Tsamkhung Rahibe Manastırı, Ramoche Tapınağı, Lukhang Tapınağı, Sera Manastırı ve Barkhor Pisti gezilmesi gereken önemli yerlerdir.


Huaxi Köyü, Jiangsu


Jiangsu'da bulunan ve Çin'in en zengin köyü olarak bilinen Huaxi Köyü, 1961 yılında Wu Renbao tarafından kuruldu. Renbao, İdeal bir komünist köyü istiyordu ve bu yüzden Huaxi Köyü'nü iyi bir örnek yaparak tema parkları ile dikkat çekti.


Dongchuan Kırmızı Toprak, Yunnan Eyaleti


Kunming yakınlarında Çin'in uzak bir parçasıdır. Yeryüzü burada kırmızı bir renk olduğu için, Dongchuan Kırmızı Topraklar olarak adlandırılmıştır. 30 mil uzunluğa sahiptir. Renkler çok çarpıcı ve canlıdır. Ziyaret edilecek en iyi zamanlar mayıs-haziran veya eylül-kasım ayları arasındadır. Mayıs-Haziran ayları arasında gezerken, turistler görkemli tarlalara tanıklık edebileceklerdir, zira tarlalar yeni sürülmüş ve çiftçiliğe hazır oldukları zamandır. Öte yandan, eylül-kasım ayları arasında toprağa bambaşka bir bakış açısı getiren renkli bitki ve çiçekler vardır.


Huangshan, Anhui


Sarı Dağlar olarak da bilinen Huangshan Dağı, Anhui Eyaleti'nde bulunan, ismini Sarı İmparator’dan almış olan doğal bir yerdir. Mevsim değişimleriyle rengini ve görünümünü değiştiren Huangshan Dağı kesinlikle nefes kesicidir. Bu yüzden de fotoğrafçıların ve doğaseverlerin uğrak yeridir. Muhteşem doğa manzarası değişik şekildeki çamları ve kayaları ile Huangshan, 1990 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne dahil edilmiştir.


Çin, birçok insanın görmesi gereken harika yerlerle dolu farklı destinasyonlar, güzel manzaralar ve yerel renklerin yanı sıra herhangi bir tatilin tadına varılabilecek kültürle doludur.



526 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page