top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıBörte Büşra Yavuz

Değişen Bir Dünyada Sanat Ve Kültür Birliği

Kültür, bir sosyal grubun ortak davranış ve etkileşim kalıplarını nesiller boyu devam ettirdiği bir yaşam biçimidir.


İnsanların toplum üyesi olarak öğrendiği fikirler, inançlar ve değerler insan doğasını belirler. İnsan, öğrendiklerinin toplamıdır. Sahip olduğumuz kültür, kendimizi ifade ettiğimiz dilden, okuduğumuz kitaplara, tercih ettiğimiz filmlere kadar, içinde geliştiğimiz kültür ile işaretlenir.


Sanat genellikle endüstriyel tasarımların ve onun ürünlerinin kullanım ihtiyaçlarına cevap vermez. İnsanlar için diğer yardımcı programları temsil eder: Hassasiyet, yaratıcılık, hayal gücünün gelişimi, estetik değerlerin ve takdir alışkanlıklarının yenilenmesi gb... Sanat bize toplumlar hakkında bilim ve felsefe ile karşılaştırılamayan özel bir bilgi için sürekli araştırma yapılmasını önerir. Böylece, sanatlar ile diğer bilimsel ve insancıl disiplinler arasında çok verimli diyaloglar ve karşılıklı etkileşimler oluşur. Sanatsal tezahürler ilham verici ürünler olmanın yanı sıra, estetik kültür tarafından da beslenir.


Küreselleşme ile kültürel değişimler, sanat dünyasına da yeni biçimler kazandırmıştır. Zaman içerisindeki kaçınılmaz değişim toplumların kültürel yapılarını melezleştirerek ve medeniyetin sabit değerlerine çeşitlilik kazandırarak karma bir kültür anlayışı sağlamanın yanı sıra sanat dünyasında da; sanat eserlerine bütüncül ve sabit anlayışın yerine değişken bir anlayış kazandırmıştır.


1.253 görüntüleme1 yorum

1 Comment


mehmetkiper88
Apr 26, 2020

Süper eline kolunu yüreğine saglik

Like
bottom of page